Mediterrane ovenschotel ⋆ Gezond met Lotte
24401
post-template-default,single,single-post,postid-24401,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Mediterrane ovenschotel

Mediterrane ovenschotel

Ingrediënten (2 personen)

100g groene linzen ( ongekookt)

40g feta

2 grote wortels

1 selderstengel

1 kleine aubergine

1 blik tomatenblokjes ( 400g)

300g aardappelen

Scheutje (soja)melk

1 klein teentje look (geperst)

1 el rozemarijn ( gedroogd)

1 el tijm ( gedroogd)

1-2 takjes gedroogde salie

2 el gehakte basilicum

¼ bouillon blokje

nootmuskaat

1 el olijfolie

Peper en zout

 

Bereiding:

  1. Breng water aan de kook, schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelen gaar in 20’. Verwarm de oven voor op 180 graden en snijd ondertussen de aubergine in schijven van 1 cm. Plaats deze in een ovenschaal en voeg ½ el olijfolie toe. Plaats in de oven gedurende 15’ of tot de aubergineschijven mals zijn.
  2. Hak ondertussen de wortel in fijne blokjes en snijd de selder in kleine halve maantjes. Verhit ½ el olijfolie in een pan en voeg de wortel en selder toe. Laat enkele minuten fruiten en voeg de look, rozemarijn, tijm, Salie, basilicum, groene linzen en tomatenblokjes toe. Vul het blikje met water en voeg het water samen met ¼ bouillonblokje toe aan de saus. Laat dit mengsel gedurende 20- 25’ sudderen tot de linzen gaar zijn. Voeg eventueel nog wat extra water toe tussendoor. De linzen hebben vocht nodig om in te kunnen garen.
  3. Pureer de aardappelen en werk af met een scheutje (soja)melk, nootmuskaat en peper en zout.
  4. Neem een ovenschaal en giet de saus op de bodem. Leg hierover de schijfjes aubergine en eindig met de puree. Verbrokkel de feta hierover en plaats nog 10’ in de oven.

 

Smakelijk

 

Interesse in voedingsadvies?

 

TIP! Probeer ook eens een versie met zoete aardappel te maken.