Scampi met gestoofde venkel, prei en pasta ⋆ Gezond met Lotte
23919
post-template-default,single,single-post,postid-23919,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
groentenpuree met bloemkool en gepocheerde eitjes

Scampi met gestoofde venkel, prei en pasta

Ingrediënten (1 persoon)

150g scampi’s 

1 kleine venkel

1 preistengel

40g volkoren pasta ( ongekookt)

1 kl magere zure room

2 el gehakte dille 

1 el olijfolie

P&Z

 

Bereiding: 

  1. Verwijder eventueel uitgedroogde bladeren van de venkel. Snijd hem in de lengte in sneden van 1 cm en snijd deze repen in de helft. Versnipper de prei fijn. 
  2. Verhit 1 el olijfolie in een pan en voeg de groenten toe. Laat eerst enkele minuten bruinen en voeg dan een bodem water toe. Laat sudderen gedurende circa 15′ op een middelhoog vuur. 
  3. Pel de scampi’s indien nodig en verwijder het darmkanaal. Breng ondertussen water aan de kook en kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
  4. Wanneer de groenten gaar zijn voeg je de scampi’s voor enkele minuten toe. Hak ondertussen de dille fijn. 
  5. Voeg de pasta en dille toe in de pan met groenten en scampi’s en meng goed onder elkaar. Werk af met P&Z en een schepje zure room. 

Smakelijk 

 

Interesse in voedingsadvies?