Scampi met gestoofde venkel, prei en pasta
Ingrediënten (1 persoon)
150g scampi’s
1 kleine venkel
1 preistengel
40g volkoren pasta ( ongekookt)
1 kl magere zure room
2 el gehakte dille
1 el olijfolie
P&Z
Bereiding:
- Verwijder eventueel uitgedroogde bladeren van de venkel. Snijd hem in de lengte in sneden van 1 cm en snijd deze repen in de helft. Versnipper de prei fijn.
- Verhit 1 el olijfolie in een pan en voeg de groenten toe. Laat eerst enkele minuten bruinen en voeg dan een bodem water toe. Laat sudderen gedurende circa 15′ op een middelhoog vuur.
- Pel de scampi’s indien nodig en verwijder het darmkanaal. Breng ondertussen water aan de kook en kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Wanneer de groenten gaar zijn voeg je de scampi’s voor enkele minuten toe. Hak ondertussen de dille fijn.
- Voeg de pasta en dille toe in de pan met groenten en scampi’s en meng goed onder elkaar. Werk af met P&Z en een schepje zure room.
Smakelijk