Groenten puree met bloemkool en gepocheerde eitjes ⋆ Gezond met Lotte
23963
post-template-default,single,single-post,postid-23963,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ehf-template-stockholm,ehf-stylesheet-stockholm,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-24499
Groenten puree met bloemkool en gepocheerde eitjes

Groenten puree met bloemkool en gepocheerde eitjes

Dit recept voor groenten puree van spruitjes en pastinaak met bloemkool en gepocheerde eitjes past binnen een gezond voedingspatroon. Voor een groenten puree neem je best een verhouding van evenveel groenten en aardappelen.

Ingrediënten ( 1 persoon) 

2 eitjes

150g aardappelen

handje spruiten

1 kleine pastinaak

1/4 bloemkool

1 el gehakte peterselie

snuifje currypoeder

nootmuskaat

P&Z

1el olijfolie

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Kuis de spruiten door de buitenste blaadjes te verwijderen en het topje eraf te snijden. Snijd ze in 4 stukjes. Schil de pastinaak en snijd in blokjes van circa 2 cm. Snijd de bloemkool in roosjes.
  2. Verhit 1/2 el olijfolie in een kookpot en voeg de spruitjes en pastinaak toe. Laat even stoven op een zacht vuurtje en schil ondertussen de aardappelen. Snijd in blokjes van 1 cm en voeg toe aan de spruiten en pastinaak. Zet de groenten en aardappelen voor de helft onder water en breng aan de kook. Laat verder sudderen tot de groenten en aardappelen gaar zijn, ongeveer 20 min.
  3. Meng de bloemkoolroosjes met 1/2 el olijfolie, een snuifje currypoeder en P&Z. Bekleed een bakplaat met bakpapier en spreid de bloemkoolroosjes over het bakpapier. Plaats gedurende 20′ in de oven. De bloemkoolroosjes mogen nog een lichte beet hebben.
  4. Breng ondertussen water aan de kook. Neem 1 stukje ( circa 8-8cm) vershoudfolie. Besmeer dit met een klein beetje olijfolie. Hang over een tas. Breek 1 ei en vul het stukje vershoudfolie met dit ei. Neem de hoeken van de vershoudfolie samen en leg een knoop in de plastiek. Doe deze handeling opnieuw voor het andere ei. Laat het pakketje gedurende 3 minuten koken.
  5. Pureer de spruiten, pastinaak en aardappelen en werk af met P&Z en nootmuskaat.
  6. Serveer de puree met  de gepocheerde eitjes en de bloemkool. Werk af met de gehakte peterselie.

TIP! je kan deze puree ook altijd met andere groenten maken in combinatie met de gepocheerde eitjes

Smakelijk

 

Interesse in voedingsadvies?