In
Alle recepten, Diner, Lunch
Zalm, rode biet en waterkers met pasta
Ingrediënten (1 persoon)
125g zalm
40g volkoren spaghetti (ongekookt)
150g rode biet (voorgekookt)
1 hand waterkers
1/2 komkommer
1kl kleine kappertjes
1 el griekse Yoghurt
1 kl honing
1 kl mosterd
1 el gehakte dille
1 el rode wijnazijn
1 el olijfolie
P&Z
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°. Breng water aan de kook. Kook de pasta gaar en laat afkoelen.
- Snijd de rode biet en de komkommer in kleine blokjes of reepjes. Meng de ingrediënten voor de dilledressing: Griekse yoghurt, rode wijnazijn, honing, dille (gehakt), kappertjes en mosterd.
- Gebruik 1/2 el olijfolie en smeer over de zalm, werk af met P&Z. Plaats de zalm in de oven gedurende circa 10′. Meng ondertussen de stukjes komkommer en de overige 1/2 el olijfolie onder de pasta, werk af met P&Z. De dilledressing meng je onder de rode biet.
- Leg een laagje pasta, gevolgd door de rode biet op een bord. Neem het stukje zalm uit de oven en leg bovenop de rode biet. Verspreid de waterkers over het geheel.
Smakelijk
TIP! Maak een dubbele portie van de groenten en pasta en maak een portie voor de lunch van de volgende dag. Voeg er dan bijvoorbeeld enkele sardientjes uit blik ( in eigen nat) of een andere vis aan toe.