Recept voor Risotto met groene asperges en zalm. Gezonde voeding en volwaardige maaltijd.
22403
post-template-default,single,single-post,postid-22403,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Risotto zalm groene asperges

Risotto met zalm en groene asperges

Ingrediënten

1 zalmfilet

40g rijst 

200g groene asperges

1 klein teentje look

1/2 kleine ui

100-150ml bouillon

10g ricotta

1 el olijfolie

bieslook

Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180º. Breng een pot met water aan de kook. Snijd ondertussen de harde uiteinden weg van de groene asperges. Blancheer de asperges gedurende 2-3 minuten(indien ze wat dikker zijn kan het iets langer zijn)
  2. Leg de zalm in een ovenschotel en plaats gedurende circa 15º in de oven.
  3. Snijd de ui in kleine blokjes, pers de look. Verhit de olijfolie in een pot en voeg de ui en look toe. Voeg hierna ook de rijst toe en roer goed door de ui-lookmengeling.
  4. Lepel er rustig wat bouillon bij en herhaal deze handeling telkens het vocht begint te minderen. Doe dit tot de rijst gaar is. 
  5. Voeg de ricotta, P&Z toe en meng onder de risotto. 
  6. Scheur de zalm in blokjes. Serveer de risotto met de groene asperges en zalm. Werk af met bieslook.

Smakelijk

Interesse in een workshop rond gezonde voeding?