In
Alle recepten, Diner
Zalm, groene asperges en aardappelen met mosterd- dillesaus
Ingrediënten ( 1 persoon)
150g krielaardappelen
200g groene asperges
150g zalmfilet
1 kl straffe mosterd
snuifje basterd suiker
1 kl witte wijnazijn ( of een andere witte azijn)
1 el olijfolie
1 kl gehakte dille
P&Z
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°. Halveer de krieltjes. Breng water aan de kook en kook de krieltjes 3 minuten. Voeg hierna ook de groene asperges toe en laat verder koken gedurende 3 minuten. Giet af en laat uitlekken.
- Meng de aardappels met 1/2 el olijfolie en werk af met P&Z. Verdeel de aardappelen over een ovenschaal en plaats 15- 20′ in de oven tot ze beginnen te kleuren. Voeg de asperges toe en leg de zalmfilet er bovenop. Werk af met peper en zout en laat verder 10′ bakken.
- Meng ondertussen de mosterd met het snuifjes basterdsuiker, wijnazijn, 1/2 el olijfolie en de gehakte dille.
- Verdeel de saus over het geheel nadat je het uit de oven hebt gehaald.
Smakelijk
TIP! Maak een aantal krieltjes en asperges extra, gebruik dezelfde dressing en voeg wat veldsla en gerookte zalm toe. Zo heb je een heerlijke lunchsalade voor de volgende dag 😉