Witlooffantasie met steak en koude patatjes, een receptje voor iedere dag.
22580
post-template-default,single,single-post,postid-22580,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ehf-template-stockholm,ehf-stylesheet-stockholm,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-24499
Witlooffantasie met steak en koude patatjes

Witlooffantasie met steak en koude patatjes

Ingrediënten ( 1 persoon)

Witlooffantasie:

1 stronk witloof

5g pijnboompitten of cashewnoten

1/2 el light mayonaise

1 el magere yoghurt

1 el gehakte bieslook

 

koude patatjes:

150g aardappelen

1/2 el light mayonaise

1 el magere yoghurt

1 el gehakte bieslook

1 lente-ui

1/2 teentje look

P&Z

 

120g rundssteak

1 el olijfolie OF margarine

Bereiding:

1. Kook de aardappelen gaar en laat afkoelen.

2. Snijd de witloof fijn en meng met 1/2 el light mayonaise,  1 el yoghurt, 1 el gehakte bieslook en p&z.

3.  Rooster ondertussen kort de pjnboompitten of cashewnoten.

4. Meng de afgekoelde aardappelen met de overige 1/2 el light mayonaise, 1 el yogurt, 1 el gehakte bieslook en pers het teentje look erbij. Snijd de lente-ui in ringetjes en voeg toe aan de aardappelsalade. Werk af met P&Z.

5. Bak de steak naar wens in 1 l olijfolie of margarine.

6. Serveer de steak met witloofsalade en patatjes.

 

Smakelijk

Interesse in een workshop rond gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of Gewichtscontrole?