In
Alle recepten, Diner
Wintergroenten puree met witte vis
Deze wintergroenten puree kan je gemakkelijk in een grotere hoeveelheid maken en in porties invriezen. Combineer ze dan met een andere eiwitbron zoals een stukje kip, steak of 2 spiegeleitjes.
Ingrediënten (1 persoon)
100g spruitjes
1/2 grote pastinaak
1/4 bloemkool
150g aardappelen
150g witte vis (kabeljauw, pladijs, pangasius, poon,…)
1/2 rode ui
1/4 rode appel
1 el olijfolie
Vers takje tijm
1 laurierblaadje
1 kl currypoeder
1/2 bouillonblokje
1 el cottagecheese
P&Z
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175°. Breng water aan de kook. Schil ondertussen de aardappelen en pastinaak en snijd in stukjes. Voeg aardappelen, pastinaak, laurier en bouillonblokje toe aan het kokende water. Laat koken gedurende circa 15′ koken. Kuis ondertussen de spruiten, snijd het onderste stukje weg en hak de bloemkool in roosjes.
- Voeg na 15′ koken de spruitjes en bloemkool toe en laat circa 7′ meekoken. Snijd ondertussen de ui fijn en de appel in kleine blokjes. Verhit 1/2 olijfolie in een pan en bak de ui met de appeltjes en het takje tijm.
- Leg het stukje witte vis in een ovenschaal en giet de overige 1/2 el olijfolie erover, werk af met P&Z. Plaats de vis gedurende 10-15′ in de oven.
- Giet de gekookte aardappelen en groenten af, haal het laurierblaadje eruit. Voeg currypoeder, P&Z en cottagecheese toe en pureer.
- Serveer de groentenpuree met de witte vis en de topping van ui-appel.
Smakelijk
Interesse in een workshop rond gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?