Warme bloemkoolsalade met kidneybonen en feta ⋆ Gezond met Lotte
22660
post-template-default,single,single-post,postid-22660,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Warme bloemkool met kidneybonen en feta

Warme bloemkoolsalade met kidneybonen en feta

Deze warme bloemkoolsalade vormt een volwaardige gezonde maaltijd. Wil je volledig plantaardig eten? Laat dan de feta weg en verdubbel de hoeveelheid kidneybonen om de maaltijd volwaardig te maken.  Ik gebruikte in dit recept paarse bloemkool, witte bloemkool past ook zeker in het gerecht. 

 

Ingrediënten (persoon 1)

1/4 bloemkool

75g boerenkool

1 klein blikje maïs

Snuifje chilipoeder

1/2 teentje look

nootmuskaat

75g kidneybonen (uit blik)

35g feta

40g Speltkorrels of rijst

1 el olijfolie

P&Z

 Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Snijd de bloemkool in roosjes. Blancheer gedurende 5 minuten. Kook ondertussen de speltkorrels of rijst gaar. 
  2. Hak de boerenkool in fijne stukken en verhit 1/2 el olijfolie. Voeg de boerenkool toe en kruid met nootmuskaat, P&Z. Bak in enkele minuten gaar.
  3. Neem een ovenschaal en leg de geblancheerde bloemkool, maïs, en kidneybonen in de schaal. Meng met 1/2 el olijfolie, geperste look, en chilipoeder. Verbrokkel de feta hierover. Plaats gedurende 10-15 min in de oven. 
  4. Serveer de rijst/speltkorrels met een laagje boerenkool. Leg het ovenmengsel erover. 

Smakelijk

Interesse in een workshop gezonde voeding en shiftwerk, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?