Voorgerecht: creamy broccoli met garnalen en avocado
Ingrediënten (2 porties)
100g garnalen
1/2 broccoli
1 avocado
1/4 komkommer
200 ml magere Griekse yoghurt
1 eierdooier
1 kl maïzena expres ( witte sauzen)
enkele blaadjes waterkers
snuifje komijn
snuifje chilipoeder
P&Z
Bereiding:
- Mix de broccoli grof tot rijst in een blender. Maak de blender opnieuw proper.
- Mix nu in dezelfde blender de yoghurt met de eierdooier, maïzena expres, komijn en chilipoeder, P&Z. Verhit ondertussen een anti-kleefpan op middelhoog vuur. Voeg hier het yoghurtmengsel aan toe en laat onder regelmatig roeren even indikken. Dit gaat redelijk snel. Voeg eventueel nog wat P&Z toe naar smaak.
- Neem de pan van het vuur en voeg de broccolirijst toe aan de yoghurt. Meng goed onder elkaar.
- Snijd de avocado in schijfjes en de komkommer in fijne blokjes. Leg een bodempje van de broccolirijst op een bord. Strooi er de komkommerblokjes en garnalen over. Werk met enkele schijfjes avocado en de blaadjes waterkers. Voeg eventueel nog een beetje P&Z toe.
Smakelijk