Creamy broccoli met crumble en avocado ⋆ Gezond met Lotte
23774
post-template-default,single,single-post,postid-23774,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Creamy broccoli met crumble en avocado

Voorgerecht: Creamy broccoli met crumble en avocado

Ingrediënten (2 porties)

10g hazelnoten (gehakt)

10g edelgistvlokkken

10g amandelen

1/2 broccoli

1 avocado

1/4 komkommer

200 ml magere Griekse yoghurt

1 eierdooier

1 kl maïzena expres ( witte sauzen)

enkele blaadjes waterkers

snuifje komijn

snuifje chilipoeder

P&Z

 

Bereiding: 

  1. Mix de broccoli grof tot rijst in een blender. Maak de blender proper. Mix de amandelen met de edel gistvlokken en een beetje zout. Maak de blender opnieuw proper.
  2. Mix nu in dezelfde blender de yoghurt met de eierdooier, maïzena expres, komijn en chilipoeder, P&Z. Verhit ondertussen een anti-kleef pan op middelhoog vuur. Voeg hier het yoghurtmengsel aan toe en laat onder regelmatig roeren even indikken. Dit gaat redelijk snel. Voeg eventueel nog wat P&Z toe naar smaak.
  3. Neem de pan van het vuur en voeg de broccolirijst toe aan de yoghurt. Meng goed onder elkaar.
  4. Snijd de avocado in schijfjes en de komkommer in fijne blokjes. Leg een bodempje van de broccolirijst op een bord. Strooi er de komkommerblokjes over. Werk met enkele schijfjes avocado en de blaadjes waterkers. Strooi er de crumble en de gehakte hazelnoten over. Voeg eventueel nog een beetje P&Z toe.

Smakelijk

 

Interesse in voedingsvoedingsadvies?