Vogelnestje met Provençaalse puree⋆ Gezond met Lotte
23518
post-template-default,single,single-post,postid-23518,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Vogelnestjes in een gezond jasje met Provençaalse puree

Ingrediënten ( 1 persoon)

100g americain natuur

1 ei

1/2 courgette

2 handje kerstomaten

2-3 zongedroogde tomaten

150g aardappelen

takje rozemarijn of Tijm

150ml passata

1 groot teentje look ( geperst)

1 el paneermeel of broodkruim

1 kleine ui

snuifje cayennepeper

1 el olijfolie

P&Z

Bereiding: 

  1. Breng water aan de kook en kook het ei hard in circa 10 min en laat afkoelen. Verwarm ondertussen de oven over op 180°. Breng een tweede pot water aan de kook. Schil en snijd de aardappelen in blokjes en kook gaar. (circa 20′)
  2. Meng ondertussen het paneermeel, 1/2 teentje look, P &Z onder de americain natuur. Pel het ei. Vorm een balletje van de americain natuur rond het ei. Plaats in een ovenschaal gedurende 25′  in de oven.
  3. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie in een pan. Snij de courgette en blokjes, halveer de kerstomaten en snijd de zongedroogde tomaten fijn. Laat gedurende 10 ‘ in de pan bakken. Werk af met P&Z.
  4. Neem een laatste pot verhit hierin de andere 1/2 el olijfolie. Snijd de ui fijn en laat stoven in de olijfolie. Voeg de andere helft van de look toe en laat nog even mee bruinen. Tot slot voeg je de passata en het takje rozemarijn/ tijm toe en laat even sudderen. Verwijder het takje rozemarijn/ tijm. Mix de tomatensaus indien gewenst. Werk af met P&Z en een snuifje cayennepeper.
  5. Pureer de aardappelen met een stoemper en voeg de courgette, kerstomaatjes en zongedroogde tomaten toe. Werk af met P&Z.
  6. Serveer het vogelnestje met de Provençaalse puree en tomatensaus.

Smakelijk

Interesse in voedingsadvies?