Viskoekjes met frisse groene salade in een wrap ⋆ Gezond met Lotte
23595
post-template-default,single,single-post,postid-23595,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
viskoekjes met frisse groene salade in een wrap

Viskoekjes met frisse groene salade in een wrap

Ingrediënten ( 1 persoon)

120g witte vis ( mag uit de diepvries, laat eerst ontdooien)

1/2   ei

1 volkoren wrap

1/2 komkommer

2 el edamame ( uit de diepvries) of erwtjes ( uit de diepvries)

1/4 groene paprika

2 el gehakte koriander

1 el gehakte platte peterselie

1 kl gehakte dragon

1 kl gehakte munt

1 cm gember

1/2 limoen

1 el olijfolie

P&Z

 

saus:

1 kl gehakte bieslook

3 el magere yoghurt

 

Bereiding: 

  1. Meng de witte vis samen met 1 el koriander, 1 el munt en 1 kl dragon onder elkaar. Mix in een blender tot een grove puree. Er mogen nog stukjes inzitten. Meng het ei hieronder en werk af met P&Z.
  2. Maak kleine platte burgertjes van de vispuree en verhit 1 el olijfolie in een pan op een middelhoog vuur. Bak de viskoekjes rustig gaar.
  3. Breng 200 ml water aan de kook met een waterkoker. Verwijder ondertussen de schil van de komkommer met een dunschiller en snijd deze in blokjes. Giet het kokende water over de edamame of erwtjes en laat zo even staan. Snijd ondertussen ook de paprika in kleine blokjes. Giet de edamame of erwtjes af en meng alle groenten onder elkaar. Rasp de gember en meng samen met de munt, de overige koriander en de platte peterselie onder de groenten.
  4. Kijk nog even hoe je viskoekjes aan het bakken zijn en draai om indien nodig.
  5. Maak zeste van 1/4 van de limoen en neem 1 el sap. Voeg deze tot slot ook nog toe aan de groene salade. Werk af met P&Z.
  6. Meng de yoghurt met gehakte bieslook en werk af met P&Z.
  7. Neem de wrap en besmeer met een laagje saus, gevolgd door de groene salade en tot slot de viskoekjes. Rol de wrap op.

Smakelijk

Interesse in voedingsadvies?