
Venkelsalade met serranoham en geitenkaas
Ingrediënten (1 persoon)
1/2 venkel
3-5 radijzen
50g jonge sla
1/2 appel (vb pink lady )
30g serranoham
30g zachte/ smeerbare geitenkaas
1 el yoghurt
1/4 Citroen ( zest en sap)
1/2 el gehakte dille
2-3 sneden rogge brood
Bereiding:
1. Snijd de venkel in reepjes en snijd de reepjes nog eens in stukjes. Neem hierna de radijsjes en snijd deze in schijfjes. Meng de venkel en radijzen in een grote kom samen met de jonge sla.
2. Neem de yoghurt en doe deze in een kommetje. Maak zeste van 1/4 Citroen en meng onder de yoghurt samen met 1 el citroensap. Werk af met P&Z. Voeg de dressing toe aan de salade.
3. Hak de dille fijn en snijd de appel in dunne schijfjes. Meng deze tot slot ook onder de salade.
4. Serveer de salade met enkele toefjes van de geitenkaas en gescheurde stukjes serranoham. Eet er enkele sneden brood bij om de maaltijd volwaardig te maken.
Smakelijk