Venkel met kip en sinaasappel uit de oven
Ingrediënten ( 1 persoon)
120g kipfilet
40g bulgur
1 venkel
1/2 sinaasappel
1/4 kl venkelzaad
1 el olijfolie
P&Z
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°. Snijd de venkel in reepjes en 1/4 sinaasappel in partjes. Meng beide in een ovenschaal en voeg 1/2 el olijfolie, het venkelzaad en P&Z toe. Plaats gedurende 15′ in de oven.
- Verhit ondertussen de overige 1/2 el olijfolie in een pan en bak de kipfilet aan iedere kant circa 2′. Breng ondertussen water aan de kook en kook de bulgur gaar.
- Haal de venkel- sinaasappelmengeling uit de oven na 15′ en leg de kip erop. Pers de overige 1/4 sinaasappel erover uit. Plaats gedurende 10′ verder in de oven.
- Serveer de venkel- sinaasappelmengeling met de kipfilet en de bulgur. Werk eventueel af met een beetje sinaasappelzeste.
Smakelijk