Venkel met kip en sinaasappel uit de oven ⋆ Gezond met Lotte
23711
post-template-default,single,single-post,postid-23711,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ehf-template-stockholm,ehf-stylesheet-stockholm,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-24499
Venkel met kip en sinaasappel

Venkel met kip en sinaasappel uit de oven

Ingrediënten ( 1 persoon)

120g kipfilet

40g bulgur

1 venkel

1/2 sinaasappel

1/4 kl venkelzaad

1 el olijfolie

P&Z

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Snijd de venkel in reepjes en 1/4 sinaasappel in partjes. Meng beide in een ovenschaal en voeg 1/2 el olijfolie, het venkelzaad en P&Z toe. Plaats gedurende 15′ in de oven.
  2. Verhit ondertussen de overige 1/2 el olijfolie in een pan en bak de kipfilet aan iedere kant circa 2′. Breng ondertussen water aan de kook en kook de bulgur gaar.
  3. Haal de venkel- sinaasappelmengeling  uit de oven na 15′ en leg de kip erop. Pers de overige 1/4 sinaasappel erover uit. Plaats gedurende 10′  verder in de oven.
  4. Serveer de venkel- sinaasappelmengeling met de kipfilet en de bulgur. Werk eventueel af met een beetje sinaasappelzeste.

Smakelijk

 

Interesse in voedingsadvies