Vegetarische quesadillas
Ingrediënten (1 persoon)
1/2 rode paprika
150g kidneybonen uit blik
200g bladspinazie
4 el maïs
1/2 ui
1/2 handje platte peterselie
30g light geraspte kaas
1 wrap
snuifje chilipoeder
1/2 kl komijn
enkele blaadjes sla
1 el olijfolie
P&Z
(1/2 handje koriander voor de liefhebbers)
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°. Snijd de ui en paprika in blokjes. Verhit 1 el olijfolie in een pan en blancheer de ui. Voeg de paprikablokjes toe en laat enkele minuten bakken en voeg dan de spinazieblaadjes toe. Neem de maïs, kidneybonen, gehakte peterselie, chilipoeder en komijn en voeg toe aan de groentenmengeling.
- Laat verder sudderen terwijl je de wrap neemt en in 2 snijdt. Neem een stukje bakpapier waarop de je quesadillas kan leggen en plaats op de bakplaat.
- Neem een helft van de wrap en bedek hiervan de helft met het groenten- bonenmengsel. Strooi de gemalen kaas erover en vouw de wrap toe. Doe dit opnieuw voor de andere helft. Hou een klein beetje vulling over. Plaats beide quesadillas in de oven gedurende 10′.
- Snijd ondertussen de sla in reepjes, serveer op een bord en meng met de rest van de vulling.
- Haal de quesadillas uit de oven en serveer bij de salade.
Smakelijk