Vegetarische quesadillas met kidneybonen en magere kaas
22425
post-template-default,single,single-post,postid-22425,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ehf-template-stockholm,ehf-stylesheet-stockholm,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-24499
vegetarische quesadillas door gezond met lotte

Vegetarische quesadillas

Ingrediënten (1 persoon)

1/2 rode paprika

150g kidneybonen uit blik

200g bladspinazie

4 el maïs

1/2 ui

1/2 handje platte peterselie

30g light geraspte kaas

1 wrap

snuifje chilipoeder

1/2 kl komijn

enkele blaadjes sla

1 el olijfolie

P&Z

(1/2 handje koriander voor de liefhebbers)

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°. Snijd de ui en paprika in blokjes. Verhit 1 el olijfolie in een pan en blancheer de ui. Voeg de paprikablokjes toe en laat enkele minuten bakken en voeg dan de spinazieblaadjes toe. Neem de maïs, kidneybonen, gehakte peterselie, chilipoeder en komijn en voeg toe aan de groentenmengeling.
  2. Laat verder sudderen terwijl je de wrap neemt en in 2 snijdt. Neem een stukje bakpapier waarop de je quesadillas kan leggen en plaats op de bakplaat.
  3. Neem een helft van de wrap en bedek hiervan de helft met het groenten- bonenmengsel. Strooi de gemalen kaas erover en vouw de wrap toe. Doe dit opnieuw voor de andere helft. Hou een klein beetje vulling over. Plaats beide quesadillas in de oven gedurende 10′.
  4. Snijd ondertussen de sla in reepjes, serveer op een bord en meng met de rest van de vulling.
  5. Haal de quesadillas uit de oven en serveer bij de salade.

Smakelijk

Interesse in vegetarische voeding?