vegetarische ovenschotel met zoete aardappel, kikkererwten en feta
De vegetarische ovesnchotel met zoete aardappel, kikkererwten en feta die je op de foto zit is een portie voor 2 personen. Zorg ervoor dat de zoete aardappel zeker heel dun is gesneden met een dunschiller. Op deze manier kan de zoete aardappel goed garen in de oven en kan je met een dunne laag zoete aardappel werken.
Ingrediënten ( 1 persoon)
1/2 grote courgette
150g zoete aardappel
30g feta
1 sjalotje
1/2 groot blik ( van 400g) tomatenblokjes
2 el tomatenconcentraat
3-4 zongedroogde tomaten
75g kikkererwten
1/2 el oregano
1 kl komijn
1 klein kaneelstokje
1 klein teentje look
1 el olijfolie
P&Z
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°. Snijd ondertussen de courgette in repen in de lengte en gril deze kort in een 1/2 el olijfolie.
- Neem de sjalot en look en hak de sjalot fijn en pers het teentje look. Verhit de andere 1/2 el olijfolie en voeg sjalot en look toe, laat glazig worden.
- Voeg nu de zongedroogde tomaten, tomatenblokjes, tomatenpuree, de kikkererwten en 150ml water toe samen met het kaneelstokje, oregano, komijn en P&Z. Laat de saus sudderen tot deze een beetje is ingedikt.
- Schil ondertussen de zoete aardappel en snijd met een dunschiller in heel fijne schijfjes.
- Neem een ovenschotel en leg een laagje gegrilde courgette, gevolgd door zoete aardappel schelletjes (circa 1/3) en een laagje saus. herhaal dit nog 2 maal en eindig met de overschot van de saus. Verbrokkel de feta en leg deze op de schotel als laatste laag. Plaats gedurende circa 20-25′ in de oven.
Smakelijk