vegetarische lasagne met ricotta en spinazie
TIP! gebruik een kleine ovenschotel voor dit recept van vegetarische lasagne met ricotta en spinazie, zo kan je met meer laagjes werken.
Ingrediënten ( 1 persoon)
75g ricotta
40g lasagne bladen ( ongekookt)
150-200g spinazie ( onbereid)
1/2 courgette
250ml passata
1 klein teentje look
1/2 handje verse basilicum
1 sjalot
1el olijfolie
10g pijnboompitten
Snuifje nootmuskaat
P&Z
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°. Breng water aan de kook en was ondertussen de spinazie. Hak de spinazie fijner wanneer het om erg grote bladeren gaat. Zet het vuur af en blancheer de spinazie kort in het hete water. Hak ondertussen de sjalot en pers het teentje look. Verhit de olijfolie en voeg sjalot en look toe. Laat even bruinen voeg hierna de passata toe, laat sudderen op een zacht vuurtje gedurende 10′. Hak ondertussen de basilicum fijn en voeg ook toe aan de saus en werk af met P&Z. Laat de saus nog even verder sudderen terwijl je de andere ingrediënten verder voorbereid.
- Snijd de courgette in dunne plakken in de lengte. Laat de spinazie uitlekken en meng hierna met de ricotta, P&Z en wat nootmuskaat.
- Begin met laagjes te maken in een ovenschotel: start met een dun laagje spinazie- ricotta mengsel, laagje pastavel, laagje courgette, laagje tomatensaus, laagje pastavel, … eindig met wat spinazie-ricotta mengsel en tomatensaus. Strooi er de pijnboompitten bovenop.
- Plaats gedurende circa 20-30′ in de oven, volgens de tijd die wordt aangegeven bij de pastavellen.
Smakelijk