Varkensoester met blackwellsaus en geroosterde bloemkool ⋆ Gezond met Lotte
23784
post-template-default,single,single-post,postid-23784,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Varkensoester met blackwellsaus en geroosterde bloemkool

Varkensoester met blackwellsaus en geroosterde bloemkool

Ingrediënten ( 1 persoon) 

1 varkensoester ( circa 120g)

1/4 bloemkool

150-200g krieltjes

2 el pickles

50ml light room (vb 4%)

50ml bouillon

snuifje currypoeder

snuifje komijn

1 el olijfolie

P&Z

 

Bereiding: 

  1. Verhit de oven voor op 180°. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes van 2 cm. Meng deze in een kom met 1/4 el olijfolie, snuifje curry poeder, snuifje komijn, P&Z. Plaats de roosjes op een met bakpapier bekleedde plaat en laat gedurende 15′ roosteren.
  2. Snijd ondertussen de krieltjes in vier stukjes en meng ook deze met 1/4 el olijfolie en P&Z. Plaats deze in een ovenschaaltje mee in de oven gedurende 10′.
  3. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie in een pan op een gemiddeld vuur. Bak hierin de varkensoester aan iedere kant een 4 tal minuten.
  4. Neem ondertussen een kleine kookpot en voeg hierin de pickles samen met de bouillon en de room. Laat even inkoken en indikken. Werk eventueel af met wat P&Z.
  5. Serveer de varkensoesters met een lepeltje blackwellsaus, de geroosterde bloemkool en krieltjes.

 

smakelijk

 

Interesse in voedingsadvies?