Varkensoester met blackwellsaus en geroosterde bloemkool
Ingrediënten ( 1 persoon)
1 varkensoester ( circa 120g)
1/4 bloemkool
150-200g krieltjes
2 el pickles
50ml light room (vb 4%)
50ml bouillon
snuifje currypoeder
snuifje komijn
1 el olijfolie
P&Z
Bereiding:
- Verhit de oven voor op 180°. Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes van 2 cm. Meng deze in een kom met 1/4 el olijfolie, snuifje curry poeder, snuifje komijn, P&Z. Plaats de roosjes op een met bakpapier bekleedde plaat en laat gedurende 15′ roosteren.
- Snijd ondertussen de krieltjes in vier stukjes en meng ook deze met 1/4 el olijfolie en P&Z. Plaats deze in een ovenschaaltje mee in de oven gedurende 10′.
- Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie in een pan op een gemiddeld vuur. Bak hierin de varkensoester aan iedere kant een 4 tal minuten.
- Neem ondertussen een kleine kookpot en voeg hierin de pickles samen met de bouillon en de room. Laat even inkoken en indikken. Werk eventueel af met wat P&Z.
- Serveer de varkensoesters met een lepeltje blackwellsaus, de geroosterde bloemkool en krieltjes.
smakelijk