varkenshaasje met pompoenpuree en walnoot- appelsalsa ⋆ Gezond met Lotte
23788
post-template-default,single,single-post,postid-23788,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
varkenshaasje met pompoenpuree en walnoot- appelsalsa

varkenshaasje met pompoenpuree en walnoot- appelsalsa

Ingrediënten ( 3 personen) 

1 varkenshaasje (350-400g)

450g aardappelen

600g pompoen

1 ui

1 takje tijm

1/4 blokje bouillon

1/2 appel

15g walnoten

1 el gehakte dragon

2 el limoensap

1-3 el olijfolie

P&Z

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°.
  2. Snipper de ui fijn en verhit 1 el olijfolie in een kookpot. Voeg de ui toe en laat even glazig worden. Snijd ondertussen de aardappelen en pompoen in blokjes van 1 cm. Voeg deze nadien toe aan de ui. Laat enkele minuten mee stoven en zet het mengsel voor de helft onder water. Voeg het takje tijm toe en 1/4 bouillonblokje. Laat de aardappelen en pompoen garen en roer regelmatig zodat het mengsel niet aanbakt. Voeg eventueel nog een beetje extra water toe.
  3. Verhit 2 el olijfolie in een pan en bak het varkenshaasje kort aan iedere kant zodat het mooi bruin wordt. Plaats het varkenshaasje gedurende 10-15′ in de oven naargelang of je het graag rosé hebt.
  4. Haal het takje tijm uit de aardappelen en pompoen. Pureer de aardappelen en pompoen en zet terug even op het vuur indien de puree nog te waterig is.
  5. Hak de walnoten grof en rooster kort in een pan op hoog vuur. Snijd ondertussen de appel in kleine blokjes. Meng de walnoten met de appel, het limoensap en de gehakte dragon.
  6. Serveer de pompoenpuree met enkele schijfjes varkenshaasje en de walnoten- appel salsa.

Smakelijk

Interesse in voedingsavdies?