Tortata met paprika, aardappelen en kruidenkaas ⋆ Gezond met Lotte
23490
post-template-default,single,single-post,postid-23490,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ehf-template-stockholm,ehf-stylesheet-stockholm,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-24499

Tortata met paprika, aardappelen en kruidenkaas

Deze tortata is een mengeling tussen een tortilla en een fritatta. Maak je dit recept voor meerdere personen moet je het gerecht ook wat langer in de oven laat staan. Hou goed in het oog wanneer er geen ei meer lopend is.

Ingrediënten (1 persoon)

1/2 kleine ui

1 /2 rode paprika

4 kerstomaten

150g aardappelen

2 grote eieren/ 3 kleine eieren

20g magere kruidenkaas

 snuifje paprikapoeder

1 el olijfolie

P&Z

 

side salad: 

2 handjes veldsla

1 handje kerstomaten

1/4 komkommer

enkele radijsjes

1/2 kl citroenzeste

 

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Snijd ondertussen de paprika in reepjes en de ui in ringetjes. Schil de aardappelen en snijd in blokjes van 1 cm. Meng 1/2 el olijfolie en P&Z onder de paprika en ui en plaats deze samen in een ovenschaal. Gebruik  1/2 el olijfolie en meng onder de blokjes aardappel. Leg deze in een andere ovenschaal. Plaats beide gedurende 15′ in de oven.
  2. Breek ondertussen de eieren en klop los. Meng met P&Z , paprikapoeder en de kruidenkaas. Probeer het geheel zo los mogelijk te kloppen.
  3. Haal beide schalen uit de oven en meng onder elkaar in een compacte ovenschaal. Halveer de kerstomaatjes en meng deze onder de paprika en aardappelen. De ovenschaal mag zeker voor 3/4 gevuld zijn. Zo krijg je een egale massa. Giet het eimengsel over de groenten en aardappelen. Plaats de schaal gedurende 20′ in de oven.
  4. Snijd ondertussen de komkommer in blokjes, de radijsjes in schijfjes en halveer de kerstomaten. Meng onder elkaar met de veldsla en werk af met de citroenzeste.
  5. Serveer de tortatta met de frisse salade.

Smakelijk

Interesse in voedingsadvies?