tomaten- harissa pasta met hasselback courgette
Ingrediënten ( 1 persoon)
40g volkoren pasta ( ongekookt)
75g feta of mozarella
1 kl kleine kappertjes
1 el (rozen) harissa
1 kleine sjalot
2 el zwarte olijven ( ontpit)
150g gemengde kerstomaten
1-2 el platte peterselie
1/4- 1/2 courgette
1 kleintje look
1 kleine takje Tijm
1 el olijfolie
P&Z
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°. Snijd dunne reepjes in de courgette, snijd ze net niet door.
- Pers het teentje look en meng met 1/2 el olijfolie, de tijm en P&Z. Smeer dit mengsel tussen de reepjes courgette.
- Plaats de courgette in een ovenschotel gedurende 20-25′ in de oven.
- Hak ondertussen de sjalot fijn, halveer de kerstomaten en de olijven. Verhit de andere 1/2 olijfolie in een pan. Voeg de sjalot toe en laat even bruinen. Voeg hierna de (rozen)harissa toe en meng goed onder de sjalot. Tot slot voeg je ook de kappertjes, de olijven en de kerstomaten toe. Laat enkele minuten sudderen en voeg een 50 ml water toe. Laat gedurende een 10 minuten sudderen en duw de kerstomaten plat wanneer deze zachter worden. Laat de saus indikken.
- Breng ondertussen water aan de kook. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de pasta toe aan tomatensaus en meng goed onder elkaar. Werk af met P&Z. Hak de platte peterselie en roer deze onder de pasta en tomatensaus.
- Serveer de pasta met de courgette en werk af met de feta of de mozarella.
Smakelijk