tomate farci met kikkererwten en couscous
Dit recept voor tomate farci met kikkererwten en couscous past binnen een gezond vegetarsich eetpatroon. Je kan de tomaat ook gemakkelijk vervangen door een paprika.
Ingrediënten ( 1 persoon)
120g gepelde tomaten uit blik
150g kikkererwten uit blik
2 middelgrote tomaten
40g ongekookte volkoren couscous ( 100g gekookt)
1 gedroogde dadel
1 kl magere zure room
1 kl geraspte gember
1 klein teentje look ( geperst)
2 el gehakte koriander
mespunt komijn
mespunt kurkuma
mespunt korianderpoeder
1 kaneelstokje
zeste van 1/4 citroen
5g amandelschaafsel
1 el olijfolie
P&Z
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 160°. Meng de dadel met 1/2 van de gepelde tomaten, werk af met wat P&Z en mix tot een gladde brij.
- Verwarm 1 el olijfolie in een pan en giet de tomatenpuree in de pan. Voeg de overige gepelde tomaten, de geperste look, de geraspte gember, 1/2 van de gehakte koriander, komijn, korianderpoeder, kurkuma en het kaneelstokje toe. Meng nog met een 50ml water en P&Z en laat 10′ sudderen tot de saus is ingedikt.
- Voeg de kikkererwten, de citroenzeste en de couscous toe en laat gedurende 15′ sudderen met een deksel op de pan.
- Ontdoe ondertussen de tomaat van het kroontje en snijd het topje van de tomaat eraf. Hol de tomaat uit, voeg eventueel het tomatenvlees toe aan de saus.
- Verwijder het kaneelstokje. Vul de tomaten met de tomatensaus en plaats 10′ in de oven. Werk na 10′ af met het amandelschaafsel en plaats nog een 10′ in de oven tot het vruchtvlees van de tomaat zacht is.
- Werk af met de overige koriander en zure room.
Smakelijk
Liever een variant met vlees: gevulde paprika met pittige americain en rijst?