Toast champignon met gepocheerd ei
Voor de toast champignon met gepocheerd ei gebruik ik wel eens een dikke snede brood i.p.v. een geroosterde boterham.
Ingrediënten ( 1 persoon)
2-4 sneden volkoren brood
1 eitje
500g champignons
Platte peterselie
1 kl Philadelphia light
1/4 el olijfolie
P&Z
Bereiding:
1. Breng water aan de kook. Snijd de champignons in schijfjes. Verhit een beetje olijfolie in een pan. Voeg de champignons toe en bak gaar.
2. Neem ondertussen 1 stukje vershoudfolie. Besmeer dit met een klein beetje olijfolie. Hang over een tas. Breek het ei en vul het stukje vershoudfolie met een ei. Voeg wat P&Z toe. Neem de hoeken van de vershoudfolie samen en leg een knoop in de plastiek. Laat de pakketjes gedurende 3-4 minuten koken.
3. Rooster het brood indien gewenst.
4. Hak de peterselie en voeg samen met de Philadelphia onder de champignons. Werk af met P&Z
5. Leg het brood op een bord, leg de champignonnen erop en tot slot het gepocheerde ei.
Smakelijk
Interesse in een workshop gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?