In
Alle recepten, Diner
Thaise curry met kip en champignons
Ingrediënten (1 persoon)
120g kipfilet
40g zilvervliesrijst ( ongekookt)
250g gemengde champignons
50g mangetout ( sluimererwten)
50ml kokosmelk (light)
1/2 el rode currypasta ( naar smaak)
1 el gehakte koriander
1/4 limoen
P&Z
1 el olijfolie
Bereiding:
- Breng water aan de kook en kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de kipfilet in blokjes van circa 2 cm. Verhit 1/2 el olijfolie in een pan en bak de kipfilet kort bruin. Snijd ondertussen de champignons in grove stukken. Haal de kip uit de pan en zet aan de kant.
- Neem de overige 1/2 el olijfolie, verhit in dezelfde pan en bak hierin de champignons kort. Haal ook deze uit de pan en voeg de rode currypasta toe. Laat 1 minuutje bakken onder voortdurend roeren en voeg de kokosmelk toe en 100ml water en breng aan de kook.
- Voeg de kip, champignons en mangetout toe en laat gedurende 10′ zachtjes sudderen.
- Serveer de curry met de rijst en werk af met de verse koriander en 1/4 limoen.
Smakelijk