In
Alle recepten, Diner, Lunch, Vegetarisch
Tex- mex spiegelei met avocado
Ingrediënten (1 persoon)- als lunch
1/2 avocado
1 ei
80g kidneybonen ( uit blik)
1 (volkoren)wrap
1 sjalotje
1 klein teentje look
mespunt komijnzaad
snuifje chilipoeder
180ml tomatenblokjes uit blik
1 handje kerstomaten
gehakte koriander of platte peterselie
P&Z
1/2 el olijfolie
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 190° en verhit de olijfolie in een pan. Hak de ui fijn en pers het teentje look. Fruit de ui en de look in de olijfolie. Wanneer deze zachter zijn geworden voeg je het komijnzaad en het chilipoeder toe en laat even mee bakken. Halveer de kerstomaten.
- Voeg de tomatenblokjes uit blik, de kerstomaten en de kidneybonen toe, gevolgd door een 100ml water en breng aan de kook. Laat sudderen tot de tomatensaus wat ingedikt is. Werk de saus af met P&Z.
- Plaats de tomatensaus met kidneybonen in een ovenschaal. Ontdoe de avocado van de schil en de pit. Leg de halve avocado in de tomatensaus en breek een eitje erover. Werk af met P&Z. Plaats gedurende 7-8 minuten in de oven.
- Snijd ondertussen de wrap in 4 partjes en plaats deze de laatste 2 minuten mee in de oven op wat bakpapier. Zo worden deze lekker krokant. Hak de koriander of platte peterselie.
- Werk de ovenschaal af met koriander en peterselie en serveer met de wrap.
Smakelijk
TIP! wil je deze graag als avond maaltijd eten? Neem dan 2 eitjes i.p.v. 1 eitje!