sushi bowl met zalm⋆ Gezond met Lotte
22936
post-template-default,single,single-post,postid-22936,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
sushi bowl met zalm

Sushi Bowl met zalm

 

Deze sushi bowl met zalm zorgt ervoor dat je controle hebt over wat je eet. Sushi vormt al snel een calorierijke maaltijd. Op deze manier past het perfect binnen gezonde voeding;

Ingrediënten (1 persoon)

100g zalm

40g sushirijst ( ongekookt)

1 kleine wortel

1/5 komkommer

4 radijzen

Handje sojascheuten

1/2 bosui

1 el sojabonen of edamamebonen

1 kl zeewiersalade (verkrijgbaar in de meeste supermarkten)

3 schijfjes avocado ( circa 40g)

1 kl mirin

1 kl sesamolie

sesamzaadjes

sojasaus

Bereiding:

  1. Breng water aan de kook en kook de sushirijst gaar. Giet het water en voeg de mirin en sesamolie toe. Laat de sushirijst afkoelen.
  2. Snijd de komkommer in reepjes, de radijsjes in dunne schijfjes en maak reepjes van de wortel met een dunschiller. Snijd de avocado in reepjes en de bosui in ringetjes.
  3. Neem een kommetje en verdeel de groenten (wortel, komkommer, sojascheuten, sojabonen en radijzen), avocado en rijst. Snijd de zalm in reepjes en leg ook in het kommetje. Leg het zeewier in het midden.
  4. Werk af met een kleine hoeveelheid sesamzaad. Serveer met sojasaus.

Smakelijk

Interesse in een workshop gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?