Spetterende feestdagen zonder die extra kilo's, hoe doe je dat? Maaltijd ⋆ Gezond met Lotte
22194
post-template-default,single,single-post,postid-22194,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Spetterende feestdagen

Spetterende feestdagen zonder die extra kilo’s, hoe doe je dat? Maaltijd

Voorgerecht en hoofdgerecht:

 “Neem geen extra brood”

” Beperk de portie aan koolhydraten zoals kroketten, frietjes, dennenappels e.a.”

“Blijf bij 1 portie “

” Eet rustig, kauw voldoende – verzadiging treed op na 20 minuten”

“Voorkeur voor een stukje onbewerkt vlees, gevogelte, wild of vis”

“Ook groenten kunnen bijdragen tot een echt feest” receptje

” Gourmet – hierbij kan je zelf beslissen wat je juist eet en hoeveel je ervan eet. Bovendien kunnen er veel groenten aan te pas komen.”

“Chinese fondue- hierbij wordt er geen olie gebruikt als basis om in te koken maar wel bouillon. Voorzie een variatie aan groenten als side dish.”

” Wissel wijn af met water een infused water of light/zero frisdrank “

 

Receptje voorgerecht:

Gebakken inktvis of scampi met monster zaadjes

4 personen

Ingrediënten:
200 g inktvis of 2-3 scampi͛s per persoon
1 teentje look, geperst
½ kl zout
2 el verse koriander, fijngesneden
¼ kl cayennepeper
1 kl bloem
1,5 el olijfolie
½ kl mosterdzaad
1 kleine rode peper
1 el citroensap
peper
enkele blaadjes rucola of veldsla
8 kerstomaatjes
1 pijpajuin

Bereiding:
1) Inktvis: snijd de inktvislijfjes in ringen, was ze goed en droog ze goed af met keukenrol
Scampi: pel de scampi͛s en ontdoe van darmkanaal

2) Meng inktvis of scampi met look, zout, koriander, cayennepeper en bloem. Laat deze marinade gedurende min. 15͛ staan.

3) Dresseer bordjes met blaadjes rucola, veldsla, pijpajuintje en kerstomaatjes

4) Verwarm de olie in een pan op een matig vuur en voeg mosterzaadjes toe. Wanneer deze beginnen te poppen voeg je de rode peper toe. Voeg hierna de inktvis of scampi͛s toe.
Roerbak gedurende 2 min op een hoog vuur.

5) Serveer op de gedresseerde bordjes en werk af met enkele druppels citroensap en gemalen verse peper

Smakelijk!