Salade van gerookte forel, snijboontjes en krieltjes
Ingrediënten (1 persoon)
150g krieltjes
150g gerookte forel
150g snijboontjes
3 asperges (seizoensgebonden)
enkele sluimererwten
1/2 potje magere yoghurt
1 el vlierbloesem azijn ( of een andere smaak van azijn)
2 el gehakte bieslook
P&Z
Bereiding:
1. Breng 2 potten water aan de kook. Halveer de krieltjes, dop de boontjes en schil de asperges. Hierna snij je de sluimerwten en asperges in stukken van circa 2 cm.
2. Kook in 1 pot de krieltjes gaar. In de andere pot kook je de groentjes samen gaar in circa 10-15’. De groenten mogen nog knapperig zijn.
3. Meng ondertussen de yoghurt met het vlierbloesemazijn en de gehakte bieslook. Werk de dressing af met P&P.
4. Meng de dressing onder de groentjes en serveer deze met de gekookte krieltjes. Scheur de gerookte forel in grove stukken en meng onder de salade.
Smakelijk