Salade van gerookte forel, snijboontjes en krieltjes ⋆ Gezond met Lotte
23257
post-template-default,single,single-post,postid-23257,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
salade met gerookte forel, snijboontjes en krieltjes

Salade van gerookte forel, snijboontjes en krieltjes

Ingrediënten (1 persoon)

150g krieltjes

150g gerookte forel

150g snijboontjes

3 asperges (seizoensgebonden)

enkele sluimererwten

1/2 potje magere yoghurt

1 el vlierbloesem azijn ( of een andere smaak van azijn)

2 el gehakte bieslook

P&Z

 

Bereiding:

1. Breng 2 potten water aan de kook. Halveer de krieltjes, dop de boontjes en schil de asperges. Hierna snij je  de sluimerwten en asperges in stukken van circa 2 cm.

2. Kook in 1 pot de krieltjes gaar. In de andere pot kook je de groentjes samen gaar in circa 10-15’. De groenten mogen nog knapperig zijn.

3. Meng ondertussen de yoghurt met het vlierbloesemazijn en de gehakte bieslook. Werk de dressing af met P&P.

4. Meng de dressing onder de groentjes en serveer deze met de gekookte krieltjes. Scheur de gerookte forel in grove stukken en meng onder de salade.

Smakelijk

 

Interesse in voedingsadvies?