salade met geitenkaas, pittig gegrilde groenten en perzik ⋆ Gezond met Lotte
22620
post-template-default,single,single-post,postid-22620,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

salade met geitenkaas, pittig gegrilde groenten en perzik

Ik koos in dit recept voor rogge zuurdesembrood. Deze sneden brood geven een langer verzadigingsgevoel en bevatten veel vezels. Een aanrader om  eens te proberen als je van afwisseling houdt.

Ingrediënten (1 persoon)

60g zachte magere geitenkaas

1/2 gele paprika

1/4 courgette

5 kerstomaten

handje gemengde sla

1/4 komkommer

1/2 platte perzik

1 el chilisaus

1 kl honing

3 sneden volkoren brood

P&Z

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Snijd ondertussen de paprika in reepjes, de courgette in sliertjes en halveer de kerstomaat. Meng deze groenten met de chilisaus, P&Z en plaats in de oven gedurende 15°.
  2. Beleg ondertussen de sneden brood met geitenkaas en werk ieder hoopje af met een druppeltje honing en plaats ook in de oven gedurende circa 10°.
  3. Bereid ondertussen de basissalade door de sla op een bord te doen. Snijd de komkommer in reepjes en serveer op de sla. Snijd de perzik in schijfjes.
  4. Haal de gegrilde groentjes uit de oven en leg op de basissalade. Leg de sneden brood met geitenkaas erop en werk af met enkele sneetjes perzik.

Smakelijk

Interesse in een workshop rond gezonde voeding en shiftwerk, vegetarische voeding of gewichtscontrole?