Rundsgehakt met knolselderpuree en pompoen ⋆ Gezond met Lotte
22757
post-template-default,single,single-post,postid-22757,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Rundsgehakt met knolserderpuree en pompoen

Rundsgehakt met knolselderpuree en pompoen

Ook comfortfood kan gezond zijn wanneer je de juiste ingrediënten gebruikt. Kies voor puur rundsgehakt of americain natuur.

Ingrediënten ( 1 persoon)

150g knolselder

100g pompoen

150g aardappelen

120g rundsgehakt (<10g vet/100g)

1/4 grote ui

1 el olijfolie

1 kl komijn

snuifje cayennepeper

1 kl paprikapoeder

1/4 bouillonblokje

1 el tomatenconcentraat

5g paneermeel

nootmuskaat

P&Z

Bereiding:

1. Verwarm de oven voor op 180°. Breng water aan de kook en schil en snijd de aardappelen en knolselder in blokjes. Kook deze gaar in het water.

2. Snijd de ui in kleine stukjes en verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de ui. Voeg na enkele minuten het gehakt toe en bak rul. Voeg hierna ook komijn, cayennepeper, paprikapoeder en het tomatenconcentraat toe. Giet tot slot een 100 ml water met het 1/4 bouillonblokje toe en laat nog even sudderen.

3 Ontdoe de pompoen van haar pel en snijd in blokjes van circa 1 cm. Leg het gehakt in een ovenschotel en verspreid de pompoenblokjes erover. Dek af met alumiumfolie en plaats gedurende 30’ in de oven.

4. Pureer de aardappelen en knolselder en werk af met P&Z en nootmuskaat.

5. Haal de ovenschotel uit de oven en bedek met een laagje knolselderpuree. Werk af met paneermeel en zet gedurende 10’ In de oven.

 

Smakelijk

Interesse in een workshop gezond voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?