rundgehaktballetjes met knolselder en rijst
Dit recept voor rundgehaktballetjes met knolselder en rijst is gebaseerd op een recept van Ottolenghi. Deze versie past binnen een gezond voedingspatroon. Gebruik zeker americain natuur i.p.v. ander gehakt. Zo beperkt je de hoeveelheid verzadigde vetten in je maaltijd.
Ingrediënten ( 1 persoon)
120g americain natuur
1/2 knolselder
40g volkoren rijst ( ongekookt)
1 sjalotje
10g paneermeel
5g platte peterselie
1 klein ei
1/2 kl paprikapoeder
1 klein teentje look
1/4 kl kurkuma
1/2 kl venkelzaad
1/4 kl gerookt paprikapoeder
2 el citroensap
250ml kippenbouillon
1 el olijfolie
P&Z
Bereiding:
- Hak de peterselie fijn en snijd de ui in kleine blokjes. Meng het gehakt met paneermeel, ei, peterselie, ui, paprikapoeder en P&Z. Rol kleine balletjes.
- Verhit 1/2 el olijfolie in een pan en bak de balletjes bruin aan iedere zijde. Schil ondertussen de knolselder en snijd in schijfjes van 2 cm dik.
- Haal de balletjes uit de pan. Pers het teentje look en breek het venkelzaad kort. Verhit opnieuw 1/2 el olijfolie in dezelfde pan en voeg de geperste look toe samen met de kurkuma, het venkelzaad en het gerookte paprikapoeder. Laat de kruiden even kleuren en voeg hierna de schijven knolselder toe. Leg hierop de gehaktballen en voeg de kippenbouillon en het citroensap toe. Dek af met een deksel en laat gedurende circa 20-30minuten sudderen.
- Breng ondertussen water aan de kook en kook de rijst gaar.
- Serveer de balletjes met de knolselder en de rijst en werk af met de peterselie.
Smakelijk