Rösti met gepocheerd ei en avocado ⋆ Gezond met Lotte
23409
post-template-default,single,single-post,postid-23409,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Lunchrösti met gepocheerd ei en avocado

Rösti met gepocheerd ei en avocado

Dit recept voor rösti met gepocheerd ei en avocado past binnen een gezonde lunch. Het ziet er misschien een beetje raar uit door de geraspte aardappel maar ik garandeer je dat de smaak voortreffelijk is. 😉

Ingrediënten (1 persoon)

1- 2  eieren

1/2 kleine avocado

2- 3 aardappelen ( circa 150g- 200g)

overschot groenten( voorbeeld: courgette, kerstomaatjes)

1 sjalotje

1/2 el olijfolie

 

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en rasp deze fijn. Hak de sjalot fijn, snijd de courgette in kleine blokjes en halveer de kerstomaten. Neem keukenpapier en dep de aardappelen droog tot er geen vocht meer uitkomt. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de sjalot toe. Laat 2 minuten bruinen en voeg de aardappelrasp toe. Roer regelmatig om en bak verder tot het geheel bruint. Voeg tot slot de restjes groenten toe en zet het vuur op een lage stand.
  2. Breng ondertussen water aan de kook. Neem 1 stukje ( circa 8-8cm) vershoudfolie. Besmeer dit met een klein beetje olijfolie. Hang over een tas. Breek het ei en vul het stukje vershoudfolie met een ei. Voeg wat P&Z toe. Neem de hoeken van de vershoudfolie samen en leg een knoop in de plastiek. Laat het pakketje gedurende 3-4 minuten koken.  (Gebruik voor ieder ei een ander pakketje)
  3. Snijd de avocado in schijfjes.
  4. Serveer de rösti in combinatie met de groentjes. Haal het eitje uit de vershoudfolie en voeg samen met de avocado schijfjes toe.
  5. Werk af met P&Z

Smakelijk

 

Interesse in voedingsadvies?