Risotto met rode biet en geitenkaas ⋆ Gezond met Lotte
23723
post-template-default,single,single-post,postid-23723,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Risotto met rode biet en geitenkaas

Risotto met rode biet en geitenkaas

Ingrediënten ( 1 persoon) 

1 grote rode biet ( eventueel reeds gekookt)

1 handje rucola

75g zachte geitenkaas

40g zilvervliesrijst of risottorijst

1 sjalotje

1 klein teentje look

1 takje oregano/ rozemarijn of tijm

250-300ml bouillon ( 250ml water+ 1/2 blokje bouillon)

10g pijnboompitten

1 el olijfolie

P&Z

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Snijd de rauwe rode biet in blokjes van 1/2 cm. Meng er 1/2 el olijfolie onder en P&Z en plaats in een ovenschaal. Plaats gedurende circa 25-30′ in de oven. Leg de pijnboompitjes enkele minuten mee in de oven in een aparte schaal tot deze bruin kleuren.
  2. Snijd de ui fijn en pers het teentje look. Verhit de overige 1/2 el olijfolie in een kookpot. Voeg de ui en de look toe en laat bruinen. Voeg hierna de rijst en het takje oregano of rozemarijn of tijm toe en zorg dat deze goed gemengd wordt met de de olijfolie, ui en look. Voeg hierna de bouillon toe en laat de rijst gedurende circa 20′ koken (zoals aangegeven op de verpakking). Roer af en toe om aanbakken te voorkomen, voeg eventueel nog een beetje extra bouillon toe.
  3. Voeg 3/4 van de geitenkaas toe aan de risotto en meng goed onder elkaar. Voeg hierna de rode biet toe en werk nog af met P&Z.
  4. Serveer met de rucola en pijnboompitten en verbrokkel de overige geitenkaas erover.

Smakelijk

TIP! Gebruik je reeds voorgekookte rode bieten? Snijd de bieten dan ook in blokjes van 1/2 cm en voeg toe aan de risotto zonder deze nog in de oven te plaatsen!

Interesse in voedingsadvies?