Quinoasalade met gegrilde paprika, feta en rozijnen ⋆ Gezond met Lotte
23243
post-template-default,single,single-post,postid-23243,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
quinoasalade met gegrilde paprika, feta en rozijnen

Quinoasalade met gegrilde paprika, feta en rozijnen

Dit recept voor quinoasalade met gegrilde paprika, feta en rozijnen past binnen een gezond voedingspatroon. Deze hoeveelheden zijn perfect voor een lunch. Wil je dit graag als je warme maaltijd nemen? Verhoog dan de hoeveelheid feta naar 75g en neem zeker 1 volledige paprika.

Ingrediënten ( 1 persoon)

1/2- 1 rode paprika

handje kerstomaten

40- 60g quinoa ( ongekookt)

60g feta

1 el gehakte munt

1 el gehakte platte peterselie

snuifje chilipoeder

20g rozijnen

5g pijnboompitten

1/4 el olijfolie

P&Z

 

bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 200°. Breng water aan de kook en kook de quinoa gaar zoals op de verpakking.
  2. Snijd de paprika in repen. Meng de olijfolie en P&Z onder de paprika in een ovenschaal en plaats gedurende 15′ in de oven.
  3. Hak ondertussen de munt en platte peterselie fijn en doe in een kom. Voeg hieraan het snuifje chilipoeder en de rozijntjes toe.
  4. Neem nog een ovenschaaltje en plaats de pijnboompitjes hierin. Voeg na 15′ de kerstomaten toe aan de paprika’s die in de oven staan en zet ook het schaaltje met pijnboompitjes erbij. Laat beide nog 5′ mee roosteren.
  5. Meng de quinoa en de gegrilde groenten onder de kruidenmengeling en verbrokkel de feta erbij. Werk af met P&Z en serveer met de pijnboompitjes erop.

smakelijk

 

Interesse in voedingsadvies?