Quinoa- wortelsalade met rozijnen, pistachenoten en kruidenhummus
Deze quinoa- wortelsalade met rozijnen, pistachenoten en kruidenhummus kan je perfect aanpassen naar ieder seizoen. Maak eens gebruik van seizoensgroenten i.p.v. wortel en paprika.
(inspiratie, Therese Elgquist)
Ingrediënten (1 persoon)
40g quinoa ( ongekookt)
2 grote wortels
1/2 rode paprika
1/2 kl komijn
1 el chilisaus
1 handje kerstomaten
1 el rozijnen
15g pistachenoten
1/2 handje platte peterselie
1/4 handje munt
1/2 el olijfolie
kruidenhummus:
80g kikkererwten (uit blik)
1/2 el tahini
citroenzeste van 1/4 citroen
1 hand gemengde kruiden zoals platte peterselie,koriander, basilicum
P&Z
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°. Snijd de wortels ondertussen in grove schuine plakken en de paprika in reepjes. Meng de groenten met het komijnpoeder, de chilisaus en de 1/2 el olijfolie in een ovenschotel en plaats gedurende circa 35′ in de oven.
- Kook ondertussen de quinoa gaar volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Halveer de kerstomaatjes, hak de munt en peterselie grof en zet aan de kant. Neem de pistachenoten en hak ook deze grof. Zet opnieuw aan de kant.
- Kruidenhummus: Mix de kikkererwten, tahini, citroenzeste en de kruiden. Voeg eventueel wat water toe wanneer de hummus te dik is.
- Meng de gegrilde groenten, verse kruiden, kerstomaten, rozijnen onder de quinoa en serveer met de kruidenhummus. Werk af met de pistachenoten.
Smakelijk
Interesse in een workshop gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?