In
Fodmap- arm
Witloof- zalmrolletjes met puree uit de oven (Low FODMAP)
Ingrediënten ( 1 persoon)
2 stronkjes witloof
150g gerookte zalm
150g- 200g aardappelen
10g mäizena
175ml lactose-arme melk
Nootmuskaat
P&z
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°. Breng water aan de kook en schil en snijd de aardappelen in blokjes. Kook gaar in circa 20’.
- Breng ondertussen nog een pot water aan de kook en kook de witloof gaar. Halveer de witloofstronken.
- Meng 1 el maïzena met 2 el melk tot een papje. Giet de overige melk in een steelpannetje en voeg het papje onder voortdurende roeren toe. Breng de melk aan de kook en roer verder zodat de saus kan indikken. Kruid met P&Z en nootmuskaat.
- Laat de witloof goed uitlekken en halveer de stronken.Pureer de aardappelen en werk af met P&Z en nootmuskaat.
- Rol de stronken in de gerookte zalm en leg ze naast elkaar in een ovenschotel. Giet de witte saus erover en werk af met een laagje puree. Plaats gedurende circa 10′ in de oven.
Smakelijk