Witloof- zalmrolletjes met puree uit de oven (Low FODMAP) ⋆ Gezond met Lotte
23436
post-template-default,single,single-post,postid-23436,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ehf-template-stockholm,ehf-stylesheet-stockholm,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-24499
prei-zalmrolletjes met puree uit de oven

Witloof- zalmrolletjes met puree uit de oven (Low FODMAP)

Ingrediënten ( 1 persoon)

2 stronkjes witloof

150g gerookte zalm

150g- 200g aardappelen

10g mäizena

175ml lactose-arme melk

Nootmuskaat

P&z

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Breng water aan de kook en schil en snijd de aardappelen in blokjes. Kook gaar in circa 20’.
  2. Breng ondertussen nog een pot water aan de kook en kook de witloof gaar. Halveer de witloofstronken.
  3. Meng 1 el maïzena met 2 el melk tot een papje. Giet de overige melk in een steelpannetje en voeg het papje onder voortdurende roeren toe. Breng de melk aan de kook en roer verder zodat de saus kan indikken. Kruid met P&Z en nootmuskaat.
  4. Laat de witloof goed uitlekken en halveer de stronken.Pureer de aardappelen en werk af met P&Z en nootmuskaat.
  5. Rol de stronken in de gerookte zalm en leg ze naast elkaar in een ovenschotel. Giet de witte saus erover en werk af met een laagje puree. Plaats gedurende circa 10′ in de oven.

Smakelijk

Interesse in voedingsadvies