Pompoen- koolrabi spaghetti met geitenkaas, noten en dadels
Ingrediënten ( 1 persoon)
1/2 kleine Pompoen
1/2 koolrabi
75g zachte geitenkaas
40g volkoren pasta (100g gekookt)
1 klein teentje look
1 sjalotje
1 takje rozemarijn of 1 kl gedroogde rozemarijn
10g gemengde noten
1 gedroogde dadel
1/2 el olijfolie
P&Z
Bereiding:
- Neem de pompoen en ontdoe deze van haar schil. Snijd in grove stukken en maak er met een spiralizer slierten van. Neem hierna ook de koolrabi en ontdoe deze van haar schil. Maak ook hier slierten van.*
- Breng water aan de kook en kook hierin de pasta gaar.
- Verhit een pan. Hak de noten grof en laat deze even bruinen in de pan. Je hebt hier geen vetstof voor nodig. Snijd ondertussen de sjalot fijn en pers het teentje look. Haal de noten uit de pan en zet aan de kant.
- Verhit de olijfolie in dezelfde pan en voeg het sjalotje, geperste look en de rozemarijn toe. Laat even bruinen en voeg de pompoen en koolrabi toe aan de pan. Laat onder roeren verder garen. Werk af met P&Z.
- Snijd de gedroogde dadel in heel fijne stukjes.
- Meng de pasta onder de pompoen en koolrabi slierten. Serveer de mengeling op een bord en verbrokkel de geitenkaas erover. Werk af met de gehakte noten en stukjes dadel.
*Heb je geen spiralizer? Geen probleem, snijd de pompoen en koolrabi in julienne blokjes.
Smakelijk