Pompoen- koolrabisoep met geitenkaas en pompoenpitten
Deze pompoen- koolrabisoep met geitenkaas en pompoenpitten zorgt voor een licht maar toch feestelijk voorgerechtje. Je kan deze soep perfect een tijdje op voorhand maken en invriezen. Op de dag zelf haal je deze uit de vriezer en net voor het serveren voeg je de geitenkaas en pompoenpitten toe.
Ingrediënten ( 4 porties)
1/2 flespompoen
1/2 koolrabi
1 kleine ui
1-2 bouillonblokjes naar keuze
1/2 rode peper
1 laurierblaadje
60g geitenkaas ( zacht)
40g pompoenpitten
P&Z
Bereiding:
- Snij de ui, rode peper, pompoen en koolrabi in grove stukken en plaats in een grote kookpot.
- Zet de groenten net niet volledig onder water ( circa 1 liter) en voeg de bouillonblokjes toe. Breng het water aan de kook en voeg het laurierblaadje toe.
- Laat gedurende 20′ koken. Verwijder het laurierblaadje en mix de soep tot een gladde consistentie.
- Serveer met de geitenkaas en pompoenpitten.
smakelijk