Pizza met ham en paprika in een gezond jasje ⋆ Gezond met Lotte
23239
post-template-default,single,single-post,postid-23239,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
pizza in een gezond jasje

pizza in een gezond jasje

Ingrediënten ( 1 persoon) 

100g pizzadeeg

20g gekookte ham

40g geraspte light mozarella

200ml passata

1 sjalotje

 1 klein teentje look

1 rode paprika

50g gemengde sla

5 kerstomaten ( geel)

1 handje gehakte basilicum

1 el olijfolie

P&Z

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 200°. Begin met de paprika in reepjes te snijden. Neem 3/4 van de reepjes en meng deze met 1/2 el olijfolie en P&Z. Plaats in een ovenschotel en zet alvast 10′ in de oven. Snijd ondertussen de sjalot in fijne blokjes en pers het teentje look.
  2. Verhit de overige 1/2 el olijfolie en laat de sjalot en look bruinen. Voeg hierna de passata toe en 3/4 van de gehakte basilicum. Laat de saus gedurende 10′ sudderen. Snijd ondertussen de ham in reepjes.
  3. Neem het deeg en bekleed met een laagje tomatensaus gevolgde door de geraspte kaas. Dresseer met de overige stukjes paprika en de gekookte ham. Plaats in de oven gedurende 10-15 ‘. Laat de paprikareepjes ook nog gelijktijdig in de oven staan en voeg de kerstomaatjes toe.
  4. Meng de gegrilde groenten onder de salade en serveer samen met de pizza. Werk de pizza af met de overige gehakte basilicum.

smakelijk

interesse in voedingsadvies?