pizza in een gezond jasje
Ingrediënten ( 1 persoon)
100g pizzadeeg
20g gekookte ham
40g geraspte light mozarella
200ml passata
1 sjalotje
1 klein teentje look
1 rode paprika
50g gemengde sla
5 kerstomaten ( geel)
1 handje gehakte basilicum
1 el olijfolie
P&Z
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 200°. Begin met de paprika in reepjes te snijden. Neem 3/4 van de reepjes en meng deze met 1/2 el olijfolie en P&Z. Plaats in een ovenschotel en zet alvast 10′ in de oven. Snijd ondertussen de sjalot in fijne blokjes en pers het teentje look.
- Verhit de overige 1/2 el olijfolie en laat de sjalot en look bruinen. Voeg hierna de passata toe en 3/4 van de gehakte basilicum. Laat de saus gedurende 10′ sudderen. Snijd ondertussen de ham in reepjes.
- Neem het deeg en bekleed met een laagje tomatensaus gevolgde door de geraspte kaas. Dresseer met de overige stukjes paprika en de gekookte ham. Plaats in de oven gedurende 10-15 ‘. Laat de paprikareepjes ook nog gelijktijdig in de oven staan en voeg de kerstomaatjes toe.
- Meng de gegrilde groenten onder de salade en serveer samen met de pizza. Werk de pizza af met de overige gehakte basilicum.
smakelijk