Pizza met ham en paprika in een gezond jasje ⋆ Gezond met Lotte
23451
post-template-default,single,single-post,postid-23451,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
pizza in een gezond jasje

pizza in een gezond jasje (Low FODMAP)

In dit Low FODMAP recept is het belangrijk om je aan de juiste hoeveelheid passata te houden.

Ingrediënten ( 1 persoon) 

120g pizzadeeg ( glutenvrij)

20g gekookte ham

40g geraspte light mozarella

50ml passata

1 lente- ui ( ENKEL het groene stuk)

1 rode paprika

50g gemengde sla

5 kerstomaten ( geel)

1 handje gehakte basilicum

1 el olijfolie ( look infused)

P&Z

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 200°. Begin met de paprika in reepjes te snijden. Neem 3/4 van de reepjes en meng deze met 1/2 el olijfolie en P&Z. Plaats in een ovenschotel en zet alvast 10′ in de oven. Snijd ondertussen de lente- ui in fijne stukjes.
  2. Verhit de overige 1/2 el olijfolie en laat de lente- ui bruinen. Voeg hierna de passata toe en 3/4 van de gehakte basilicum. Laat de saus gedurende 10′ sudderen. Snijd ondertussen de ham in reepjes.
  3. Neem het deeg en bekleed met een dun laagje tomatensaus gevolgde door de geraspte mozzarella. Dresseer met de overige stukjes paprika en de gekookte ham. Plaats in de oven gedurende 10-15 ‘. Laat de paprikareepjes ook nog gelijktijdig in de oven staan en voeg de kerstomaatjes toe.
  4. Meng de gegrilde groenten onder de salade en serveer samen met de pizza. Werk de pizza af met de overige gehakte basilicum.

smakelijk

interesse in voedingsadvies?