Pittige Pastinaak- spruiten pasta met ricotta ⋆ Gezond met Lotte
23401
post-template-default,single,single-post,postid-23401,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Pastinaak- spruiten pasta met ricotta

Pittige Pastinaak- spruiten pasta met ricotta

Dit recept voor pittige pastinaak- spruiten pasta met ricotta past binnen een gezond vegetarisch voedingspatroon. De kikkererwten en ricotta zorgen voor een goede aanbreng van eiwitten in dit recept.

Ingrediënten (1 persoon)

1 grote pastinaak

2 handjes spuiten

75g kikkererwten ( uit blik)

35g ricotta

40g volkoren pasta vb: penne ( ongekookt)

verse koriander ( naar wens)

1/2 kl tikki masala kruiden

1/2 kl tandoori kruiden

1/2 teentje look

1 kl citroenzeste

1 el olijfolie

P&Z

Bereiding: 

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Snijd de pastinaak en spruitjes in schijfjes. Meng de groenten met 1 el olijfolie, de tandoori kruiden, de tikki masala kruiden en P&Z. Pers het teentje look erbij en meng alles goed onder elkaar.
  2. Plaats de groenten in een ovenschotel en zet gedurende circa 15 minuten in de oven. Voeg hierna de kikkererwten toe en plaats opnieuw voor 10 minuten in de oven tot de groenten gaar zijn.
  3. Breng water aan de kook en kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Neem de citroen en rasp met zeste snijder 1 kl zeste. Hak de koriander grof.
  4. Meng de ricotta met een beetje water onder de pasta zodat deze smeuïg blijft. Voeg de groenten en kikkererwten toe en werk af met wat koriander en citroenzeste.

Smakelijk

Interesse in voedinsgadvies?