Pasta carbonara met forel (Low FODMAP) ⋆ Gezond met Lotte
22708
post-template-default,single,single-post,postid-22708,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Pasta carbonara met forel (Low FODMAP)

Deze pasta carbonara met forel vormt een variant op het traditionele gerecht. Gebruik het groene gedeelte van de lente- ui ter vervanging van ui. Dit gedeelte bevat minder fructanen dan het witte gedeelte of een gewone ui.

“Gezond alternatief voor pasta carbonara”

Ingrediënten

(1 persoon)

– Groen gedeelte van lente- ui

– 1/2 courgette

– handje tuinkers

– enkele kerstomaten

– 75g gerookte forel

– 50ml lactose-arme room of soyaroom

– 10g light geraspte kaas

– 1 eierdooier

– 1/2 el olijfolie

– 40g glutenvrije penne (ongekookt)

 

Bereiding:

1. Kook de pasta gaar en giet af. Snijd ondertussen de lente- ui fijn en maak fijne repen van de courgette met een dunschiller.

2. Verhit de olijfolie en stoof de ui. Voeg hierna de courgettereepjes toe en laat garen gedurende een 10 minuten.

3. Scheid ondertussen de eidooier van het eiwit en hou enkel de eidooier over. Voeg hier de light room en light kaas aan toe , meng en breng op smaak met peper en zout.

4. Trek de gerookte forel uiteen in grove stukken. Voeg het eimengsel toe aan de pasta en meng goed onder elkaar. Voeg de ui met courgette toe aan de pasta. Tenslotte voeg je nog de gerookte forel toe.

5. Serveer en werk af met de kerstomaatjes en tuinkers.

 

Smakelijk

Interesse in een workshop gezonde voeding en shiftwerk, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?