Pasta ‘basile’ of mijn pasta pesto ⋆ Gezond met Lotte
22745
post-template-default,single,single-post,postid-22745,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ehf-template-stockholm,ehf-stylesheet-stockholm,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-24499
pasta basile, pasta pesto

Pasta ‘basile’ of mijn pasta pesto

Dit receptje vormt een gezond alternatief voor de traditionele pasta pesto die snel heel calorierijk wordt. In een traditionele pasta pesto wordt een grote hoeveelheid olijfolie en parmezaan gebruikt. Bovendien wordt er geen groenten aan toegevoegd.

Ingrediënten (1 persoon)

40g pasta (ongekookt)

150 g champignons

1 handje rucola

1/2 teentje look

2 el gehakte basilicum

50g ricotta

20g pijnboompitten

1 el olijfolie

P&Z

Bereiding:

  1. Kook de pasta gaar. Mix ondertussen de look met de basilicum. 
  2. Bak de champignons gaar in de olijfolie en kruid met P&Z. Rooster de pijnboompitten.
  3. Roer de ricotta onder de afgegoten pasta en meng grondig. Voeg hierna ook het look- basilicum mengsel toe. 
  4. Serveer de pasta met champignons, rucola en pijnboompitten.

Smakelijk

Interesse in een workshop rond gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtscontrole?