Paprika- linzensoep
Ingrediënten (4 porties)
3 rode paprika’s
1 ui
1 blik tomatenblokjes
150g Linzen (droog)
2 bouillonblokjes (+ 1liter water)
1 el currypoeder
1/2 kl chilipoeder of cayennepeper
1 kl gemberpoeder
1/2 hand verse koriander
1 hand verse peterselie
P&Z
Bereiding:
1. Snijd de ui in ringen. Meng de ui met de curry, chilivlokken en gemberpoeder en zet onder water met 1000 ml water. Voeg de linzen en tomatenblokjes toe en laat gedurende 20’ koken. (Naargelang de linzen die je gebruikt)
2. Ondertussen snijd je de paprika’s in reepjes. Hak de koriander en verse peterselie fijn. Voeg de reepjes en de verse kruiden toe aan de soep en laat mee verder koken gedurende 10’.
3. Serveer de soep en werk af met P&Z
Smakelijk
Interesse in een workshop gezonde voeding en shiftwerk, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?