Pad Thai gezond ⋆ Gezond met Lotte
22925
post-template-default,single,single-post,postid-22925,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Pad Thai in een gezond jasje

Pad Thai in een gezond jasje

Ingrediënten ( 1 persoon)

80g kipfilet

1 ei

40g noedels ongekookt

1 wortel

2 handjes sojascheuten

1 handje prinsessenbonen (diepvries)

2 el erwtjes ( diepvries)

1/2 lente- ui

5g pindanoot

2 el sojasaus

1 el curryketchup

1 cm verse gember

1 klein teentje look

1/2 limoen in partjes

1/2 kl currypoeder

1 el olijfolie

P&Z

Bereiding:

  1. Breng water aan de kook en gaar de noedels volgens de instructies op de verpakking, zet aan de kant. Kook ondertussen water met een waterkoker en giet over de erwten en prinsessenbonen.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes van circa 2 cm. Verhit 1/2 el olijfolie in een wok of een gewone pan en bak hierin de kip gaar samen met het currypoeder.
  3. Snijd ondertussen de lente-ui grof, rasp de gember, pers de look en snijd de wortel met een dunschiller in reepjes.
  4. Haal de kip uit de pan/wok en zet aan de kant. Breek het ei en klop los. Bak het even kort in de wok en leg aan de kant samen met de kip.
  5. Verhit de overige 1/2 el olijfolie en voeg de gember en look eerst toe. Voeg na enkele minuten de erwten, prinsessenbonen, wortel en sojascheuten toe en laat kort garen. De groenten mogen nog knapperig zijn. Voeg de sojasaus en curryketchup toe en meng goed.
  6. Voeg de noedels, kip en ei toe en meng alles onder elkaar. Hak de pindanoten grof.
  7. Serveer het wokgerecht met de pindanoten en de partjes limoen.

Smakelijk

Interesse in een workshop gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?