Op vel gebakken pladijs met gegrilde spitskool en aardappelschijfjes ⋆
22606
post-template-default,single,single-post,postid-22606,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
op vel gebakken pladijs met gegrilde spitskool en aardappelschijfjes

Op vel gebakken pladijs met gegrilde spitskool en aardappelschijfjes

Deze op vel gebakken pladijs is een magere vis. Hoe herken je een magere vis? De meeste magere vissen zijn witte vissen. Probeer je aan 1 el Olijfolie te houden voor de volledige maaltijd. Een goede pan met anti-aanbaklaag is daarom een interessante aankoop. Indien het je toch niet lukt kan je proberen met 1/2 el olijfolie om de pladijs te bakken.  Je vindt tegenwoordig in de supermarkt ook olijfolie sprays. Deze kunnen erg handig zijn wanneer je weinig vetstof wil gebruiken maar de hoeveelheid goed wil verspreiden zoals bij groenten of aardappelen uit de oven.

Ingrediënten (1 persoon)

1/2 spitskool

150g pladijs met vel ( kan ook zonder)

150g kriel aardappelen

1/2 el honing

1 el Olijfolie

1/2 el mosterd

1/2 teentje look

snuifje raz el hanout of currypoeder

P&Z

 

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200°. Snijd ondertussen de spitskool in 4 stukken. Kuis de aardappelen snijd ze in schijfjes (laat de schil eraan).
  2. Meng de mosterd, honing, geperste look, raz el hanout (of currypoeder) en 1/2 el olijfolie. Bestrijk de Spitskool met het mengsel en plaats in een grote ovenschaal. Voeg hierna de aardappelschijfjes ook toe en besprenkel met de andere helft van olijfolie, werk af met P&Z. Plaats de schotel gedurende 15° in de oven.
  3. Verhit ondertussen een pan met anti-aanbaklaag, doe wat P&Z op de pladijs en  bak op vel gaar op een zacht vuurtje.
  4. Serveer de aardappelschijfjes met de gegrilde spitskool en het stukje pladijs.

Smakelijk

Interesse in een workshop gezonde voeding en shiftwerk, vegetarische voeding, gewichtscontrole?