Minestrone met pesto ⋆ Gezond met Lotte
23797
post-template-default,single,single-post,postid-23797,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
Minestrone met pesto

Minestrone met pesto

Je kan deze minestrone met pesto ook altijd met andere seizoengroenten maken. Neem als basis telkens de ui, selder en wortel en vul aan met jouw favorieten.

Ingrediënten ( 2 porties) 

1 ui

1 selder stengel

2 grote wortels

1, 5 teentje look

1/4 spitskool

100g witte bonen uit blik

80g volkoren pasta (ongekookt)

1 bouillonblokje ( kip, groenten,…)

snuif gerookt paprikapoeder

snuif paprikapoeder

1 handje basilicum

20g pijnboompitten

Peterselie

P&Z

1 el olijfolie

 

Bereiding: 

  1. Snijd de ui, wortels en selder fijn. Hak de spitskool in reepjes van circa 0.5 cm en pers 1 teentje look. Verhit de olijfolie in een kookpot en fruit de ui, wortel en selder op een zacht vuur. Voeg na enkele minuten de geperste look, gerookt paprikapoeder en het gewone paprikapoeder, P&Z  toe. Meng goed onder elkaar en laat nog even stoven.
  2. Voeg 500ml-750ml water toe samen met bouillonblokje. Breng aan de kook en voeg tot slot ook de reepjes paksoi toe samen met de volkoren pasta. Laat gedurende circa 10 minuten pruttelen.
  3. Rooster kort de pijnboompitten. Mix de pijnboompitten met de basilicum en het 1/2 teentje look. Leng eventueel een klein beetje aan met water wanneer je de pesto te dik vind.  Hak de peterselie grof.
  4. Serveer de minestrone met een lepeltje pesto en gehakte peterselie.

Smakelijk

 

Interesse in voedingsadvies?