
Mexicaanse vegetarische bowl
Ingrediënten ( 1 persoon)
1/2 rode paprika
1/2 gele paprika
50g maïs (uit blik)
1 grote lente- ui
50g kidneybonen (uit blik)
50g zwarte bonen (uit blik)
50g witte bonen (uit bokaal)
200g tomatenblokjes (uit blik)
40g volkoren rijst (ongekookt)
1/4 volkoren wrap
1 klein teentje look
1/2 rode chili peper
1/2 kl komijnpoeder
1/2 kl korianderpoeder
snuifje gerookt paprikapoeder
1/2 el sojasaus
limoensap (1/2 el)
gehakte koriander
P&Z
1/2 el olijfolie
Avocadosalade:
1/2 kleine avocado
enkele kerstomaatjes
enkele druppels limoensap
P&Z
Bereiding:
- Breng water aan de kook en kook de volkoren rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie in een pan. Pers het teentje look, hak de chilipeper fijn en snijd de lente-ui in stukjes van 0.5cm. Voeg alle drie toe aan de pan en laat even bruinen. Snijd ondertussen de rode en gele paprika in kleine blokjes en spoel alle bonen met water.
- Voeg de paprikablokje, de bonen, de tomatenblokjes, komijnpoeder, korianderpoeder, gerookt paprikapoeder, sojasaus en limoensap toe aan de pan. Breng aan de kook en laat sudderen gedurende 10-15′.
- Verwarm de oven voor op 200°. Snijd de 1/4 wrap in 2 driehoekjes en plaats in de oven gedurende 5-8′, tot ze krokant zijn.
- Maak ondertussen de avocadosalade: snijd de avocado en kerstomaatjes in kleine blokjes. Besprenkel met limoensap en werk af met P&Z.
- Serveer de bonen met de volkoren rijst, de avocadosalade, maïs en de wraps. Werk af met gehakte koriander.
Smakelijk