Mac and cheese (gezonde variant) ⋆ Gezond met Lotte
22671
post-template-default,single,single-post,postid-22671,single-format-standard,theme-stockholm,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,popup-menu-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

Mac and cheese (gezonde variant)

Deze versie van macaroni met kaas en hesp levert een groot verschil in kcal met een traditioneel recept van mac and cheese. Dit recept past perfect binnen gezonde voeding. Je kan de tomaten ook vervangen door champignons of een andere groente. Door groenten toe te voegen aan dit recept krijg je niet alleen een volwaardige maaltijd maar zal je ook sneller verzadigd zijn.

Ingrediënten (1 persoon)

40g macaroni ( ongekookt)

1/2 courgette

1 tomaat

120g hespenblokjes

175 ml magere melk

10g magere geraspte kaas (20+)

10ml olijfolie of margarine

15g bloem

nootmuskaat

P&Z

Bereiding:

  1. Breng water aan de kook en kook de pasta gaar. Maak ondertussen de kaassaus.
  2. Naam een kookpot en verhit de olijfolie of margarine en meng met de bloem met een garde. Laat de roux even garen in de kookpot tot je een biscuit krijgt. Voeg de helft van de melk toe en roer met de garde zodat de saus kan indikken. Voeg hierna ook de tweede helft van de melk toe.
  3. Wanneer de saus de juiste dikte heeft voeg je de geraspte kaas toe. Wanneer deze goed gemengd is voeg je P&Z en nootmuskaat naar wens toe. Voeg tot slot ook de hespenblokjes toe aan de saus.
  4. Snijd de courgette in dunnen slierten en meng met de pasta. Snijd de tomaat in kleine blokjes. Serveer de pasta met daarop de kaassaus en stukjes tomaat.

Smakelijk

 

Interesse in een workshop gezonde voeding en shiften, vegetarische voeding of gewichtsbeheer?